AKTİF SAĞLIK-SEN ŞUBE BAŞKANI ÜMİT KARATAŞ Sağlık Bakanlığı’nın genelgeyle duyurduğu ‘112’de taşeron şoför’ uygulamasından vazgeçilmesi gerektiğini açıkladı.
BAŞKAN KARATAŞ; “Biz çalışma şartlarımızın iyileşmesini beklerken,‘’hayat kurtarma’’ görevini yerine getiren ve bu uğurda canlarını kaybeden 112 Çalışanlarının Taşerona kurban edilmesi kabul edilemez bir yanlıştır ve Yetkililerin bir an önce bu yanlıştan geri dönmesini bekliyor konu ile ilgili haksızlığı yargıya taşıyacağımızı da kamuoyunun dikkatine sunuyorum.
Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İl Sağlık Müdürlüklerine gönderilen yazıda 112 Ambulanslarında şoför olarak görevlendirilmek üzere 4 bin kişilik TAŞERON alımı yapılacağını belirten AKTİF SAĞLIK-SEN ŞUBE BAŞKANI ÜMİT KARATAŞ;”Maliye Bakanlığı tarafından kadro verilmemesi ve ambulans kazaları sebep gösterilerek taşeronlaşma ile karşı karşıyayız.22 Aralık 2014 tarihinde ATT günü dolayısıyla yapmış olduğumuz basın açıklamamızda bu sorunu dile getirmiştik ve çok kısa bir süre sonra yetkililer bu konunun çözümünü Taşeron sisteminde buldular. Bu yolla 5000 ATT ve Paramedik Kadrosu gasp edilmek isteniyor. Bu düzenleme atama bekleyen ATT ve Paramedikleri mağdur edecektir. Bu da gösteriyor ki Sağlık Sektörü taşeronlaşıyor ve bu yolda ilk adım 112 çalışanlarıyla yapılıyor.
Yine 112’lerdeki çalışma sistemini 24/72 nöbet usulünden, 12/48 vardiya sistemine geçişini öngören değişikliğe karşı olduğumuzu ve Sendika ilkelerimiz ve prensiplerimiz gereği de, insani değerler açısından sağlıkta taşeronlaşmaya karşıyız.
Uygulamadan doğacak bu sorunları öngörmeden ve çözüm önerileri üretmeden, gerekli altyapıyı oluşturmadan, ani kararlarla asla bu sisteme geçilmemeli ve süreç yine çalışanlar ve sendikaların işbirliği içinde tekrar gözden geçirilmelidir.
ATT’ lerin tıbbi sekreter ve tıbbi laboratuvar çalışanlarının düştüğü duruma düşmemesi ve tamamen taşeronlaşmaya sebebiyet vermemesi için bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmesini istiyoruz.
Biz çalışma şartlarımızın iyileşmesini beklerken,‘’hayat kurtarma’’ görevini yerine getiren ve bu uğurda canlarını kaybeden 112 Çalışanlarının Taşerona kurban edilmesi kabul edilemez bir yanlıştır ve Yetkililerin bir an önce bu yanlıştan geri dönmesini bekliyor konu ile ilgili haksızlığı yargıya taşıyacağımızı da kamuoyunun dikkatine sunuyorum” dedi.