Türkiye elektrik sistemi çöktü. Santraller çalışmıyor. Yetkililer seferber olmuş durumda.
Kesinti sebebiyle Atatürk Havalimanı’nda yolcuların metroya gitmemesi yönünde anons yapıldı. Metro girişleri kapatıldı.
Tüm metro ve tramvay seferleri durdu.
Hastaneler jeneratörler aracılığı ile işliyor
Türkiye’nin birçok ilinde meydana gelen elektrik kesintisi, başta İstanbul olmak üzere birçok kentte hayatı felç etti.
İstanbul’da elektrik kesintisi nedeniyle Marmaray, metro, tramvay ve hafif metro çalışmadı. Mega kentte yüz binlerce İstanbullu, araçlardan inip yürüdü.
ayrıntılar geliyor
Güncelleme 11.37
Türkiye elektrik sistemi çöktü. Santraller çalışmıyor. Yetkililer seferber olmuş durumda.
Elektrik kesintisi sebebiyle Ankara’da metro seferleri ile hızlı tren seferleri durdu, trafik sinyalizasyon sistemi çalışmıyor. Metro seferlerinin durması yüzünden metroda uzun kuyruklar oluştu.
Bursa, Sakarya ve çevre illerdeki elektrik kesintisi, jeneratörü olmayan fabrika ve imalethanelerde üretimi durdurdu.
ULAŞIMI FELÇ ETTİ
Türkiye’nin birçok ilinde meydana gelen elektrik kesintisi, İzmir’de başta ulaşım olmak üzere pek çok alanda sıkıntıya sebep oldu. Metro ve İZBAN gibi demiryolu ulaşımı tamamen durdu. Trafik ışıklarının sönmesi, trafiğin kilitlenmesine sebep oldu. İZBAN’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Metropol kentler başta olmak üzere ülkemizin büyük bölümünde, saat 10.36’da yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle İZBAN’a ait seferler, zorunlu ve geçici olarak hizmet dışı kaldı.” denildi. Hastaneler, okullar, kamu kurumları gibi yerlerde işlemlerin durduğu gözlendi.