Öykümüz 2006 yılında başlıyor. Hollandalı Kees Veldboer bir ambulans şöförü. Bir gün, son günlerini yaşayan bir hastayı bir hastaneden diğerine naklederken, hasta Vlaardingen Kanalı’nı son bir kez görmek istediğini söylüyor. Kees, hastanın bu dileğini yerine getiriyor. Hasta, güneşe karşı oturup denizin kokusunu içine çekip rüzgarı teninde hissederken gözlerinden yaşlar süzülüyor.
Kees bu andan çok etkileniyor ve bir vakıf kuruyor. Kurduğu bu vakıf, yani Ambulans Dilek Vakfı, ileri seviye hastaların son dileklerini yerine getirmek amacını güdüyor. Vakıf, bunun için özel teçhizatlı ambulanslara ve özel eğitim almış gönüllü çalışan tıbbi görevlilere sahip.
Bugün vakfın 230 gönüllüsü var ve 7000’inin üzerinde son dileği yerine getirmiş halde! Günde ortalama 4 dileği yerine getirebiliyorlar.
Bu vakfın yardımcı olduğu hastalardan yedisine dair fotoğrafları aşağıda bulabilirsiniz.
En yakın arkadaşının mezarını ziyaret eden hasta
Yıllarca birlikte olduğu zürafaları son kere görmek isteyen hayvanat bahçesi çalışanı
Tüm bir öğleden sonra yunusları oynarken seyreden hasta
Sevdiğiyle son bir kere dondurma yiyen hasta
En sevdiği Rembrandt tablosunu son bir kere görmeyi dileyen bir hasta
Torununun düğününe katılan bir hasta
Okyanusu son bir kere görmek isteyen hasta
Haber Kaynağı: upworthy.com ve azsekerli.com